Om meg

Jeg stammer og jeg har jobbet mange år som journalist. Det mest givende jeg vet om er å snakke foran store forsamlinger. Slik har det ikke alltid vært. Veien har vært lang.

Med denne bloggen ønsker jeg å bidra til en større forståelse for hvordan det oppleves for oss som stammer å måtte kjempe med ordene hver eneste dag. Jeg sier «oss som stammer», fordi vi har noe til felles som vi alle kjenner oss igjen i. Det skrives for lite om hvordan hverdagslivet til en stammer er. At en stammer bestiller solo på café, fordi hun ikke klarer å si coca cola. At en stammer ikke spør de ansatte i butikken om hjelp, men heller saumfarer alle hyllene for tomatpuré, fordi hun stammer på «t».

Den slags sliter vi med. Vi er redde for å si navnet vårt. Vi unngår telefoner, men det må ikke være slik. Det er hjelp å få. For mitt vedkommende var McGuire-kurs og logopedbehandling løsningen.

Siden 2015 har jeg vært styreleder for Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS). For meg er det svært motiverende å bruke min egen erfaring til å bidra til at andre mennesker får det bedre i hverdagen. Les mer om foreningen på stamming.no.

 


 

Bylinefoto web

  • NAVN: Martin Aasen Wright
  • ALDER: 42
  • STAMMING: Har stammet hele livet, og søkt hjelp hos en rekke logopeder i perioden 1984-2009. Deltok på mitt første McGuire-kurs i Danmark i 2010
  • YRKE: Kommunikasjonsrådgiver i Stoffskifteforbundet. Utdannet journalist. Bakgrunn fra lokal-/ rikspresse og tidsskrifter. Følg meg på LinkedIn.
  • SIVILSTAND: Samboer, ett barn
  • VERV: Styreleder og presseansvarlig i Norsk interesseforening for stamming og løpsk tale (NIFS). Vært likeperson siden 2014
  • INTERESSER: Musikk, turer i marka og fjellet, orientering, trening
  • EPOST: martin.aasen.wright@gmail.com
  • TELEFON: 984 30 273

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s