McGuire-programmet

McGuire-programmet er et selvutviklingskurs på fire dager etterfulgt av et oppfølgningsprogram hvor man lærer å kontrollere stammingen gjennom nye puste- og taleteknikker. I programmet lærer man en teknikk der man ikke bare arbeider med talen, men også med å forstå hvorfor man stammer – både fysisk og ikke minst psykisk. Det mest sentrale er oppmerksomheten på pusten, nærmere bestemt kostalpusten.

Deltakerne arbeider med å akseptere seg selv som en person som jobber med stammingen sin, øke selvtilliten og redusere frykten for å snakke. Målet for kurset er å bli en veltalende person, ikke en person som «ikke stammer».

Dessverre er kurset feilaktig av flere medieoppslag blitt fremstilt som en mirakelkur. McGuire-programmet understreker derfor at kurset på ingen måte helbreder eller kurerer stamming.

Kurset ble grunnlagt av amerikaneren Dave McGuire i 1994 som selv stammer, og holdes av personer som stammer og som selv har vært gjennom flere McGuire-kurs. Programmet er i dag etablert i USA, Norge, Sverige, Danmark, England, Irland, Nederland, Sør-Afrika og Australia. Første gang man er på kurs, koster (per 2017) det 15 000 kroner. Da får man et firedagers intensivkurs (torsdag-søndag), personlig veileder, boken «Beyond stammering», adgang til støttegrupper i ditt område, støtte over telefon og Skype, og et livslangt medlemskap i McGuire-programmet.

Undertegnede har vært med i McGuire-programmet siden 2010, vært på flere kurs og er fortsatt aktiv i miljøet.

Mer informasjon om McGuire-programmet i Skandinavia finner du på denne siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..