McGuire-programmet

Et selvutviklingskurs på fire dager etterfulgt av et oppfølgningsprogram hvor man lærer å kontrollere stammingen gjennom nye puste- og taleteknikker. I programmet lærer man en teknikk der man ikke bare arbeider med talen, men også med å forstå hvorfor man stammer – både fysisk og ikke minst psykisk. Det mest sentrale er oppmerksomheten på pusten, nærmere bestemt kostalpusten.

Deltakerne arbeider med å akseptere seg selv som en person som jobber med stammingen sin, øke selvtilliten og redusere frykten for å snakke. Målet for kurset er å bli en veltalende person, ikke bare en person som «ikke stammer».

Starter som regel en torsdag morgen og slutter søndag ettermiddag.

Er feilaktig av enkelte medieoppslag blitt fremstilt som en mirakelkur og McGuire-programmet understreker derfor at kurset på ingen måte helbreder eller kurerer stamming.

Ble grunnlagt av amerikaneren Dave McGuire i 1994 som selv stammer.

Holdes av personer som stammer og som selv har vært gjennom flere McGuire-kurs, og er i dag etablert i USA, Norge, Sverige, Danmark, England, Irland, Nederland, Sør-Afrika og Australia.

Koster (per 2017) 15 000 kroner og inkluderer et firedagers intensivkurs, personlig veileder boken «Beyond stammering», adgang til støttegrupper i ditt område, telefon- og web-støtte support, livslangt medlemskap i McGuire-programmet.

Mer informasjon om McGuire-programmet i Skandinavia finner du på denne siden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s